Groene koolrolletjes met ham en kaas



Ingrediënten:

8 mooie groene kool bladeren
0,4 l bouillon
8 plakken gekookte ham
8 plakken belegen kaas
25 gr boter
1 gesnipperde ui
1 blikje tomatenpuree
1 el aangelengde ma�zena
scheutje room
fijngeknipte peterselie


Bereidingswijze:

Maak de kool schoon en kook ze 5 minuten in de bouillon tot
de bladeren zacht zijn. Laat ze uitlekken en bewaar het vocht.
Leg 2 bladeren op elkaar zodat je straks 4 pakketjes krijgt.
Leg op elk dubbel vel een plak ham en een plak kaas. Rol de
bladeren op en leg ze in een beboterde schaal. Schenk 1 dl
van het kookvocht in de schaal. Bak de ui goudbruin en voeg
de tomatenpuree en de overige bouillon al roerende toe. Bind
de saus met ma�zena en voeg een scheutje room toe. Schenk de
saus over de koolrolletjes. Plaats de schaal in het midden van
de oven (voorverwarmd op 175 graden) en bak de rolletjes
gedurende 30 minuten. Bestrooi voor het opdienen met peterselie.
Heerlijk met aardappelpuree.

Home